Náš příběh

Buďte pozdraveni všichni, kteří jste se ať již náhodou nebo záměrně ocitli na těchto stránkách. Než se pustíte do prohlížení naší nabídky, což Vám zabere poměrně dlouhý čas, rádi bychom se alespoň trochu představili.

Vlci

  • Založeno 2005, zahraniční mutace Wulflund 2007
  • Kamená prodejna v Praze 2011
  • Šperkařská dílna 2013
  • Kovárna Arma Epona 2014
  • Slévárna 2014
  • Sedlářská dílna 2015
  • Výrobní komplex a zázemí v Radotíně 2019
  • Spolupráce s Witcher / Netflix 2020
  • Práce na filmu Gladiator II. / Ridley Scott 2024

Jsme ryze česká firma se sídlem v Praze založená v roce 2005. Impulzem pro vznik se stala snaha dvou studentů přiblížit kus naší historie podobně zaměřeným lidem, ale i širší veřejnosti, která jakoby již téměř zapomněla na to, že půda, po které chodíme, patřila našim předkům, kteří ji mnohdy skrápěli potem, krví i slzami. Stali jsme se tak trochu průkopníky toho, čemu říkáme pohanský či historický obchod, a to nejen v České republice, ale i v Evropě. Velmi rychle jsme expandovali do Evropy a zámoří, kde vystupujeme pod značkou Wulflund. Prostřednictvím těchto distribučních kanálů se nám daří propagovat a tuzemské řemeslo, které je na velmi vysoké úrovni (zejména kovářství, mečířství, výroba skla, sedlářství, šperkařství).

Představa drakkaru vyplouvajícího z mlžného oparu minulosti, na jehož palubě Vám posádka přiveze řemeslné výrobky inspirované kulturami starých Keltů, vikingů a Slovanů, nás dovedla k tomu, aby byl v roce 2005 zvolen název Drakkaria (odvozeno od vikinských dračích lodí – drakkarů). Podtitul "pohanský" obchod vypovídá cosi o tom, že se tu ikonky svatých asi prodávat nebudou :)

Od doby, kdy Drakkaria zvedla kotvy a kdy na palubě vezla z prvopočátku jen pár kovaných nožů a šperků, uplynulo mnoho času. Psali jste si o výrobky, které jsme v nabídce neměli, a tak se náš sortiment neustále rozšiřoval. V tom hodláme samozřejmě pokračovat, abychom svou širokou nabídkou dokázali splnit požadavky i toho zákazníka, který si myslí, že už vše na světě má :) Při výběru nových druhů zboží se snažíme poslouchat náš vnitřní hlas, neboť průměr, nuda a šeď – to je vlastnost, která nám je cizí. Bavíme se a jsme rádi, že se živíme tím, v čem jsme našli zalíbení.

Na podzim roku 2011 jsme otevřeli v centru Prahy na Rašínově nábřeží kamennou prodejnu.

Kamenná prodejna Drakkaria

V roce 2013 jsme zrekonstruovali prostory pod Vyšehradem v ulici Neklanova, které se staly naším výrobním zázemím pro šperkařskou produkci a skaldujeme zde kostýmy pro potřeby naší půjčovny.

Přelomovým rokem se stal rok 2014, kdy jsme v Litni u Karlštejna otevřeli kovárnu Arma Epona zaměřenou na výrobu exkluzivnějšího zboží a v Braníku na Praze 4 jsme v témže roce uvedli do provozu moderní licí linku na stříbro, zlato, bronz a mosaz - šperkařský ateliér Gormelia. V roce 2015 přibyla sedlářská dílna pod Vyšehradem v Neklanově ulici.

K výraznému přechodu od pouhého prodeje k výrobě nás dovedlo nejen naše neutuchající nadšení a stále častější zakázky pro filmový průmysl. Podíleli jsme se na výrobě rekvizit pro film The Eagle (Orel Deváté legie), Warcraft (2014), irsko-kanadská TV série Vikings, Zaklínač - Witcher (Netflix) atd.

Drakkaria na Idnes

Wicther

Dodáváme výrobky do různých expozic (zámek Nižbor – muzeum keltské kultury, výstava Karel IV. – císař z boží milosti na Pražském Hradě, Muzeum Karlova mostu, zámek Zbiroh - výstava o historii templářského řádu atd.), vybavujeme dětské tábory a firemní akce, provádíme výzdobu interiérů (restaurace). Nebojte se na nás obrátit i se sebenemožnějším požadavkem, třeba Vás překvapíme.

Při jednání a případném reklamačním řízení Vám slibujeme čestné jednání, neboť právě čest je tím nejcenějším, co máme.

Drakkaria je společností, která se hrdě hlásí k historii, k pohanství a k odkazu zakladatelů Československa. S úctou se hlásíme k odkazu Sokolů a jsme striktně proti všem ideologiím (pravicovým či levicovým), které jsou v rozporu s myšlenkami zakladatelů samostatného československého státu. Jsme tu zkrátka pro všechny, kteří mají rádi historii a ctí naše řemeslo.

Slán go fóill - s přáním všeho dobrého, tým Drakkaria.

Kruh věrných zůstává ... Krak

Podívejte se na naše reference !

Drakkaria